- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
İçindekiler
Hacamat Nedir?
Hacamat "deri altındaki dokularda birikmiş ve biriktiği noktada ilgili organın beyin ile iletişimini sağlayan, sinirleri tıkayan, atıl kalmış pis kanın dışarı alınma işlemidir."
Hacamat kılcal damarlarda birikmiş, atar ve toplar damarlarda kan dolaşımını etkileyen, yavaşlatan toksit maddeleri temizlemede uygulanan bir yöntemdir.
Hacamatın Faydaları Nelerdir?
Başta migren, yüksek tansiyon, şeker, baş ağrısı, bel be boyun ağrıları, romatizma, iltihaplı eklem romatizması, fibromiyalji, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, beyin damar tıkanıklığı, (MS) kalp damar tıkanıklığı, karaciğer yağlanması, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizlikleri, menapozda ateş basması, asabiyet, depresyon olmak üzere her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde yardımcı tedavi yöntemidir.
Hacamat bağışıklık sistemini güçlendiriri mi?
Hacamat bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı bir tedavi yöntemidir.
Takriben vücutta 40 adet hacamat yapılacak nokta olup her bir nokta veya noktalar grubu farklı bir hastalığın tedavisinde kullanılır
Hacamatın Tarihi
Kanın deri altından çekilmesi prensibine dayanır.Müslümanlar tarafından bu tedaviye hacamat denir. Durgun, fazlalık içeren kan ve aşırılığa yol açan enerjiyi, durağanlaşmış, hastalık yapan vücut sıvılarını dışarı çekmek için cilde vantuz uygulanmasıdır. Genellikle, cam bardakla yapılır; tarihte, kemik, boynuz, bambu ile de yapılmıştır.
Cupping Doğu’da hem de Batı’da yayılan inanılmaz derecede eski ve evrensel bir uygulamadır. Dünyanın tüm yerli halkları ve ilkel şamanistik uygulamalarda, vücudun hastalıklarını ve sakatlıklarını emme üzerinden tedavi eden uzmanlaşmış şamanlar vardı.
Doğuda, Çin en az beş bin yıl boyunca tedavi noktaları sanatını uygulamıştır. Tui Na masaj, akupunktur ve yakı, Cupping ile bölgesel noktaların tedavisi sonrasında aktive olan organlar tespit edilmiştir. Hacamat, durgunlukları ve aşırılıkları rahatlatmak için akupunktur noktalarına uygulanır.
Batıda, kupa terapisi Mısır’da doğmuştur. M.Ö. 1550 yılında yazılmış Ebers Papirüs’te, by tedaviden bahsedilmiştir. Eski Mısırlılar hemen her hastalık için cupping therapy’de çare aramışlardır.
Hipokrat ve Galen cupping terapinin sadık savunucuları ve kullanıcıları olmuşlardır. Ünlü Yunanlı tarihçi ve hekim Herodot, (M.Ö.413) şunları yazmıştır: “Cupping ile çizerek vücut kusurlu maddeden arınma imkanına sahip, aynı zamanda ağrı azalması, iltihabın azalması, zayıf bünyenin güçlendirilmesi; başdönmesi ve bayılma eğiliminin kaldırılması, yüzeye doğru oturmuş durgunlaşmış kusurlu maddenin uzaklaştırılması. Bunlar ve daha birçok benzer hastalıklar, cupping (kupa) uygulaması ile rahatlar. ”
Eski Yunanlılar ve Romalılardan itibaren Alexandrians, Bizanslılar ve Persler kupa terapisini kullandılar. Cupping Batıda önemli ve popüler bir tedavi yöntemidir.
Batıda, hacamat 20. yüzyıla kadar, alternatif ve halk tabanlı kaldı. Modern çağın, çözüm olmayan, yan etkileri çokça olan ilaç tedavilerinden sonra kupa terapisi, akupunkturcu ve diğer bütüncül sağlık uygulayıcıları tarafından sonuçları itibarı ile yüz güldürücü olduğu için keyifle uygulanmaktadır. Bu antik tekniğin heyecan verici değişiklikleri, yağlı kupa masajı ile birleştirildiğinde omurga ve eklemlerde mucizevi iyileşmeler görülebilmektedir.
Hacamat, sebebi belli bir hastalığın tedavisi olmaktan ziyade kan fazlalığının vücutta meydana getirdiği rahatsızlıkları gidermek için kullanılan genel bir tedavi yöntemidir. Eskiden yaygın olarak "hacamat bıçağı" veya "hacamat zembereği" denilen bir aletle uygulanan bu yöntem, bugün yerini enjektörle kan almaya bırakmıştır. Hacamat bıçağı, tarak biçiminde, vücutta bir sıra çizik meydana getiren bir alettir. Bir yüzünde birçok yarık bulunan bakır bir kutu içinde tetikli bir zembereğe bağlı olan bıçaklar, düğmesi basılınca zembereğin boşalmasıyla yarıklardan dışarı fırlar ve vücutta çizikler meydana getirir. Bardak vb. bir şeyle çizikler üzerinden kan çekilir. Bir cins sülük de bu iş için kullanılmaktadır. Sülük vücudun ağrıyan bölgelerine konularak kanı emmesi sağlanır. Hangi araç ve metodla olursa olsun önemli olan kan aldırmaktır.
Hacamat Hangi Sıklıkla Yapılır?
Dünyaca ünlü tıp dünyasının dehası İbni Sina, Tıbbın Kanunu adlı kitabında sağlıklı insanların yılda 2 veya 3 kez hacamat yaptırmaları gerektiğini söylemiştir. Bu rakam takribi 1000 yıl önce söylenmiştir. O zamanlarda insan yaşantısı tamamen doğaldı. Şimdi ise yediğimiz içtiğimiz herşey ilaçlardan ve hormonlardan ibarettir. Örneğin renklendirici kullanılmış meyve suları, veya arı kullanılmadan yapılan ballar, ciğerlerimize soluduğumuz egzoz dumanları, klorlu içme suları, ne olduğu belirsiz salam, sosis, sucuk türleri gibi vs... Bu durumda her mevsim başı hacamat ile insanlar ancak sağlığını koruyabilirler. Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir. Ciddi boyutlara ulaşmamış hafif dereceli hastalıklarda 2-3 seansla, bazen tek seansla sonuç alınabilmektedir. Bu yüzden her zaman en güzel hacamat, hasta olmadan önce ve zamanında yapılan hacamattır.Hacamat Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?
Hacamatdan Önce
Hacamat aç karnına yapılır; Takribi 3 saat öncesi yeme içme bırakılır.Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur.
Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır. Hatta zararlı bile olur.
Çünkü; tokluk halinde kan, karın boşluğunda göllendiği için hayati merkezlerimiz olan beyin ve kalbin beslenmesi zayıflamıştır. Böyle durumlarda hacamat yapılınca beyne, kalbe ve diğer hayati hormon ve enzim yapan bezlere giden kan hacmi iyice düşerek, felç, enfarktüs gibi kalıcı rahatsızlıkların çıkmasına neden olur.
Asgari 24 saat öncesinden hayvansal gıda alınmaz.
Zira hayvansal gıdalar protein ihtiva eder, kanı koyulaştırır. Hayvansal perhize dikkat edilerek yapılan hacamat daha faydalıdır.
Hacamatdan Sonra
Asgari iki saat kadar bir şey yenilmemelidir. Hacamattan sonra iştah biraz açılabilir. Mümkün olduğunca günü hafif gıdalarla geçirmek hacamatın faydasını artırır.12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar.
Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır. Zira her iki gıdanın ortak özelliği damar açıcı olmasıdır.
Hayvansal gıdaların hemen hepsinde protein olup kan dolaşım hızını yavaşlatır. Bu nedenle asgari 24 saat öncesi ve mümkünse 48 saat sonrası hayvansal gıda perhizi yapılır.