- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
HİPERKERATOZ
Çeşitli faktörlere bağlı olarak ayak tabanı derisinde görülen kalınlaşmalara hiperkeratoz denmektedir. Temelde yanlış basılan ayak kısımlarında görülen bir reaksiyondur. Fizyolojik koşullarda ayak derisinin en kalın olduğu bölgeler topuk, başparmak ve 5. parmağın ayakla birleştiği kısımlardır. Çünkü bu bölgeler tüm vücudun yükü altında en çok baskı altında kalan kısımlardır. Ayak tabanında düzleşme veya kubbe tavan olması ya da içe basma gibi ayak kusurları, özellikle bu bölgelerin daha da baskı altında kalmasını sağlayarak deri kalınlaşmasına neden olabilmektedirler. Yanlış basmaya bağlı olumsuz süreçler, derisi nispeten daha ince olan taşıdığı yükü daha az olan bölgelerde de baskı oluşmasına, sonuçta hiperkeratoz dediğimiz deri kalınlaşmasına yol açabilmektedir. En sık olarak ayağın iki ve üçüncü tarak kemikleri düzeyindeki baskı artışı ile, bu bölgedeki kalınlaşmalar görülmektedir. Hiperkeratoz denilen deri kalınlaşmaları ağrılı olabilmektedir.
Ayak tabanı derisi kalınlaşmalarının tedavisinde en doğru yaklaşım, deri kalınlaşmasına neden olan etkenlerin ortadan kaldırılması olmalıdır. Vücudun ağırlığının doğru bir şekilde dağılımını sağlayan kişiye özel yapılan tabanlıklar ilk tercihtir. Böylece yaklaşık 2 ay içinde hiperkeratoz kendiliğinde iyileşebilmektedir. Fakat ayakta şekil bozukluğu oluşmuş ise tabanlık kullanımı bırakılınca sorun tekrarlayabilir. Tabanlıkların düzenli kullanımı söz konusu olabileceği gibi, yanlış basmaya neden olan hatayı düzeltmeye yönelik cerrahi tedavide seçenekler arasında olabilmektedir.
Deri kalınlaşması ağrılı olduğu durumda veya yanlış basma kusuru düzeltildiği halde geçmediğinde medikal ayak bakımı ile düzeltilmelidir. Kalınlaşan deri katmaları podolojik bakım ve cihazlar ile normal haline getirilebilmektedir.