- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Bu haftaki konumuz “saç ve saç dökülmeleri” Saç kadın ve erkeğin aslında en önemli aksesuarıdır. Bakımlı, sağlıklı saçlar görünümün tamamlayıcısı, hatta bazen günün kurtarıcısıdır. Tabii bunlar bir yana en önemlisi saçlar, sağlığın göstergesi olabildiği gibi bazen hastalıkların ya da vücuttaki birtakım eksikliklerin habercisi olabilir.
Saçlar, stresten, hormonlardan (kadınlarda özellikle doğumdan sonra saç dökülmeleri sık karşılaştığımız bir durum), genetik faktörlerden, mevsim geçişlerinden, bazı hastalıklardan, ilaç kullanımından dolayı dökülebilir, azalabilir, sağlıksız bir hal alabilir. Saç dökülmeleri aniden gelişebildiği gibi zaman içinde yavaş yavaş da olabilir. Bazı dökülmeler geçicidir, bazı dökülmeler ise kalıcıdır. Bunun yanı sıra beslenme alışkanlıkları da saçın kalitesini etkileyen faktörlerden biridir, protein ağırlıklı beslenmek, nitelikli karbonhidrat tüketmek saçın kalitesini etkileyecektir.
Normal şartlar altında günde 50-100 arasında saç teli dökülür. Sağlıklı bir insanda 100.000 saç teli olduğu düşünülürse günlük rutinde dökülen saçlar görünümü etkilemez, bir açıklık yaratmaz. Bunun yanın sıra yaş ilerledikçe saçlar incelmeye başlar.
Saç dökülmeleri neden olur, nasıl ortaya çıkar çok uzun bir konu, ancak artık günümüzde medikal estetik yöntemlerle saçlı deriye yapılan uygulamalarla saç kökleri beslenerek, desteklenerek saçların güçlenmesi ve saç kökleri eğer canlılığını yitirmemişse tekrar saç çıkması sağlanabiliyor. Ancak şunu da belirtmek isterim ki saç dökülmelerinde mutlaka bir uzmana danışılmalı, onun yönlendirmesi ile şampuan, gerekirse takviyelerle ve aşağıda okuyacağınız uygulamalar bir arada protokol halinde uygulanmalıdır. Kesinlikle kulaktan dolma bilgilerle hareket edilmelidir. Sorunu çözebilmek için nedenleri mutlaka bulunmalıdır.
Saç Mezoterapisi
Saç mezoterapisinde amaç, cansızlaşmış, incelmiş saçları güçlendirmek ve küsmüş saç köklerine ulaşıp tekrar saç çıkması için serumlarla desteklemektir. İçeriğinde protein, aminoasit, büyüme faktörü, vitaminlerin yer aldığı serumlar, küçük dozlarda özel iğneler ve özel bir teknikle saçlı derinin olduğu bölgeye özel saç mezoterapisi iğnesi ile cildin alt katmanlarına ulaşması için enjekte edilir.
Seanslar yaklaşık 25-45 dakika sürer ve saçın durumuna göre seans sayıları 8-10 değişebilir. Seanslar haftalık ya da 15 gün periyotlarla yapılır. 6 ayda bir hatırlatma seansları uygulandığı takdirde uygulamanın sonuçları daha etkin ve kalıcı hale getirilebilir. Uygulamadan önce acı hissini azaltmak için özel bir anestezik krem uygulaması yapılır.
PRP
PRP, kişinin kendi kanının santifrüjle ayrıştırılarak trombosit yönünden zengin bir serum elde edilmesi uygulamasıdır. Sonrasında bu elde edilen seruma özel büyüme hormonları, protein ve minerallerle zenginleştirilerek dökülen ve incelen, canlılığını yitirmiş saçların iyileştirilmesinde kullanılır. PRP uygulamasında elde edilen özel serum napaj tekniği (ufak iğneler ile yüzeysel enjeksiyon) saçlı deriye uygulanır. PRP, 3-4 hafta aralıklarla saçlı derinin durumuna göre 4-6 seans arasında uygulanır. Uygulamadan önce yine anestezik solüsyon uygulaması yapılarak acı hissi en aza indirilir.
Somon DNA
Somon DNA, özel olarak çiftliklerde üretilen Somon balıklarından elde edilen nükleotidler incelmiş, canlılığını yitirmiş, dökülmeye başlamış saçların güçlendirilmesinde, canlandırılmasında da kullanılan bir yöntemdir. Somon DNA’sının yapılan araştırmalarda insan DNA’sı ile çok benzediği ortaya çıkarılmıştır. Buradan yola çıkılarak birtakım cilt sorunlarının iyileştirilmesinde kullanılan Somon DNA saç problemlerinde de uygulanmaya başlanmıştır. Bu protokolde bir hafta ya da 15 gün ara ile Somon DNA uygulanır. PRP’de olduğu gibi napaj tekniği kullanılır. Toplam olarak 6- 8 seans uygulanır. Seanslar yaklaşık 45 dakika sürer. Uygulama öncesinde yine anestezik serum uygulaması yapılarak acı hissi en aza indirilir.
DERMAPEN – Dermaroller
Yaygın olarak kullanılan bir yöntem olan Dermapen, iğneli uygulamalardan korkanlar ya da sevmeyenler için alternatif bir uygulamadır. Bu yöntemde roller veya dermapen kullanılır. Üzerinde çok sayıda mikro iğne bulunan kalem şeklindeki dermapenle ya da üzerinde yine mikro iğneler olan silindir şeklindeki bir roller stampla saçlı deride çok sayıda mikro kanallar açılarak mezoterapi ve PRP ‘de kullanılan ürünler ya da Somon DNA Aşısı cildin alt katmanlarına ulaşması sağlanır. Yine diğer uygulamalarda olduğu gibi amaç canlılığını kaybetmiş, incelmiş saçları ve saç köklerini güçlendirmek…