Mezoterapi Nedir ve Ne İşe Yarar?




Mezoterapi; cilt yenileme, bölgesel zayıflama ya da leke gibi deri rahatsızlıklarının tedavisi için kullanılan, estetik amaçlı, tıbbi bir işlemdir.

Mezoterapi işlemi, derinin altına etki ederek gerekli noktaların uyarılmasını sağlar. Kolajen ve elastin gibi yapıların uyarılması sonucunda etkili sonuçlara ulaşmak mümkündür.

Mezoterapi uygulaması sadece işlemin yapıldığı alana etki ettiği için tedavinin sonuçları da bölgesel olarak elde edilir. Mezoterapi uygulanan bölgelerde kan dolaşımıbağışıklık yanıtı ve lenfomatik dolaşım kontrol altına alınır. Böylece cilt yapısı çok daha sağlıklı bir görünüm elde eder. Mezoterapinin cerrahi bir işlem olmaması ve cilt sağlığı için etkili sonuçlar sunması tedavi yöntemine duyulan ilginin her geçen gün artmasını sağlar.

Mezoterapi Nedir?

Mezoterapi, Dr. Pistor tarafından 1952 yılında tanıtılan medikal bir işlemdir. Daha sonra tıp dalı olarak da kabul gören mezoterapi işlemi, derinin orta tabakasına vitamin, amino asit, mineral ve enzim karışımlarının mikroenjeksiyon yöntemiyle uygulanmasıyla gerçekleştirilir. Bölgesel olarak hedeflenen noktalara doğrudan ulaşma olanağı sunar.

Uygulanacak enjeksiyonun karışımı, bölgeye ve rahatsızlığa bağlı olarak değişebildiği gibi kişiye göre de farklılık gösterir. Bununla birlikte enjeksiyonda karışım yerine sadece bir bileşen de bulunabilir. Hastanın cilt yapısına ve rahatsızlığa bağlı olarak uygulanan karışımın hızlı bir şekilde emilmesi, olası yan etkilerin de önüne geçer.

Mezoterapi Ne İşe Yarar?

Mezoterapi işleminin pek çok farklı noktadaki rahatsızlığa karşı tedavi amaçlı kullanımı mevcuttur. Cilde uygulanan karışımlar kan dolaşımını hızlandırarak hızlı bir iyileşme süreci sağlar. Mezoterapi yöntemi; çatlak, kırışıklık, yara ve leke gibi cilt problemlerinin tedavisinde etkili sonuçlar sunar. Bu pratik yöntemle kronik ağrılar da dindirilebilir.

Mezoterapi işlemi romatizmal enfeksiyonlar ve damar hastalıklarında da etkilidir. Aynı zamanda yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesi için de mezoterapi kullanılır. Mezoterapi ile zayıflama gerçekleştirilebilir, bölgesel yağlar ve selülitlerden bu yöntem ile kurtulmak mümkündür.

PRP Mezoterapi Nedir?

PRP mezoterapi yöntemi, saç köklerinin ve kafa derisinin ihtiyaç duyduğu besin ve minerallerin vücuda enjekte edilme işlemidir. Platelet Rich Plasma işleminin mezoterapi ile birlikte kullanıldığı uygulamada, hastanın kendi kanı karışımda kullanılır. Hastadan alınan kan, öncelikle özel bir santrifüj işleminden geçirilir. Daha sonra bu karışım, yüksek verim sağlaması için zenginleştirilir.

Mezoterapi saç bakımında ve tedavisinde yüksek oranda başarı sağlar. Hastanın kanından elde edilen ve sonrasında trombosit açısından zenginleştirilen karışım, saç kökleri ve derisinin güçlenmesine katkıda bulunur. Gizlenen ve zayıflayan saç köklerinin canlanarak istediğiniz görünüme kavuşmasını sağlayan yöntem, var olan saç tellerini de güçlendirir.

Mezoterapinin Uygulandığı Alanlar

Pratik ve güvenilir bir yöntem olmasının yanı sıra belirli dokulara net olarak etki eden mezoterapinin uygulandığı pek çok alan mevcuttur. Mezoterapinin farklı tedavi yöntemleriyle birlikte uygulanabilmesi bu alanların genişlemesini sağlar. Mezoterapinin uygulandığı alanlardan bazıları şu şekilde sıralanır:

  • Yüz mezoterapisi
  • Göz altı mezoterapisi
  • Leke mezoterapisi
  • Cilt mezoterapisi
  • Kaş mezoterapisi
  • Dudak mezoterapisi
  • Saç mezoterapisi

Mezoterapi Hangi Sorunları Gidermek İçin Uygulanır?

Mezoterapi yöntemi, vücudun pek çok noktasına uygulanabildiği gibi birçok farklı durumda da tercih edilir. Mezoterapinin sıklıkla tercih edildiği durumlardan bazıları şu şekildedir:

  • Saç sorunlarını giderme
  • Bölgesel incelme ve yağ aldırma
  • Mat cilt yapısını canlandırma
  • Cilt lekelerini giderme
  • Cilde esneklik kazandırma

Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi işlemi, derinin orta dokusuna, özel olarak hazırlanan karışımın enjeksiyon yoluyla uygulanması şeklinde yapılır. Genel olarak ciltteki problem veya yaralanmaların giderilmesi için uygulanan bu yöntemde son derece ince yapıdaki iğneler kullanılır. Bu yenilikçi tedavi yönteminde uygulanan karışımlar ise farklı mineral, vitamin, amino asit ve bitki özlerinden oluşur.

Mezoterapinin uygulanması sırasında özel bir tabanca kullanılabilir. Mezoterapi tabancası bu işlem için özel olarak geliştirildiğinden pratik bir kullanıma sahiptir. Bununla birlikte iğnesiz mezoterapi uygulaması da mevcuttur. İğne yerine özel bir cihaz kullanılan bu yöntemde elektroporasyon ile solüsyon iletilir.

Evde Mezoterapi Nasıl Yapılır?

Mezoterapi, farklı şekillerde uygulanması ve pratik bir şekilde tamamlanması sayesinde evde de yapılabilmektedir. Evde mezoterapi uygulaması yapmak için ilk olarak hangi yöntemin uygulanacağına karar vermek gerekir. En sık tercih edilen yöntemlerden bir tanesi olan dermaroller ile bu tedaviyi siz de uygulayabilirsiniz.

Dermaroller tercih ederken malzemenin kalitesi, üretici ve iğne boyutunu göz önünde bulundurabilirsiniz. Silindir yapıdaki bu aletin etrafı oldukça küçük iğnelerle örülüdür. Uygulamak istediğiniz teknikle ilgili gerekli araştırmaları yaptıktan sonra evde kendinize mezoterapi uygulayabilir, cilt ve saç üzerinde sıklıkla kullanılan bu yöntemle istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz.

Mezoterapinin Etkisi Ne Kadar Sürer?

Mezoterapi yönteminin etkisi kişiye, uygulanan karışıma ve vücut bölgesine bağlı olarak farklılık gösterir. Vücudun farklı noktalarına, farklı rahatsızlıkların giderilmesi için uygulanan yöntemle etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Bununla birlikte mezoterapinin sadece uygulandığı bölgeye etki etmesi, herhangi bir yan etkiyle karşılaşılmasını da önler.

Mezoterapi Ne Zaman Etki Eder?

Mezoterapi uygulamalarında elde edilen sonuç kişiye ve problemin boyutuna göre değişiklik gösterir. Hastanın yaşı, cilt yapısı gibi etkenler de süreç üzerinde etkilidir. Ayrıca rahatsızlığın olduğu bölgenin de sonuçlar üzerinde etkisi mevcuttur. Farklı değişkenlere bağlı olsa da mezoterapinin etkileri genel olarak 2 veya 3 seans sonunda görülmeye başlanır.

Sadece problemin olduğu nokta ile ilgilenen tedavi yönteminin etkileri, kısa sürede gözle görülür hale gelir. Terapi seanslarına bağlı olarak değişse de sonuçlar genellikle 1 ay gibi bir süreçte netlik kazanmaya başlar. Bu tedavi yöntemini düzenli bir şekilde tamamlamak oldukça önemlidir.

Mezoterapi Sonrası Şişlik Ne Zaman Geçer?

Mezoterapi uygulaması sonrası bazı durumlarda şişlik meydana gelebilir. Bazı hastalarda cilt üzerinde görülen bu durum oldukça normaldir. Çok ciddi bir sorun olmayan ciltteki şişlikler, genellikle bir gün içerisinde büyük oranda iyileşmiş bir görünüm elde eder. Tedavinin uygulandığı alanda oluşan şişliklerin yanı sıra hastalar belirli bir süre hafif derecede ağrı da  hissedebilir.

Herhangi bir yan etkisi olmaması sayesinde birçok kişinin tercih ettiği tedavi yönteminde enfeksiyonel bir durumla karşılaşılmaması için dikkatli olunmalıdır. Mezoterapi uygulanan bölgenin hijyeninin korunması büyük önem taşır. Bununla birlikte mezoterapi işleminden sonra belirli bir süre güneşe maruz kalınmaması da vücudun rahatlamasını ve toparlanmasını sağlar.

Mezoterapi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Birçok farklı şekilde, vücudun farklı bölgelerine uygulanabilen mezoterapi işleminden sonra dikkat edilmesi gereken belirli noktalar bulunur. Bu noktalara dikkat edilmesi hem uygulamadan yüksek verim elde etmek hem de daha çabuk bir toparlanma süreci yaşamak için önemlidir. Uygulama sonrası dikkat edilmesi gereken belli başlı maddeler şu şekildedir:

  • Her seans öncesinde kan sulandırıcı ilaç alımından sakınılmalıdır.
  • Uygulama seansından sonra yaklaşık 15 saat boyunca uygulama yapılan bölge suyla temas ettirilmemelidir.
  • Her seans sonrasında 48 saat boyunca zorlayıcı hareketlerden kaçınılmalıdır.
  • Mezoterapi uygulanan noktalara yaklaşık bir gün süreyle makyaj yapılmamalıdır.
  • Mezoterapi uygulanan bölgede dar kıyafetler tercih edilmemelidir.

Sıklıkla tercih edilen mezoterapi yöntemi avantajlı fiyat seçenekleriyle de ön plana çıkar. Mezoterapi fiyatları uygulanan bölgeye ve kullanılan doza göre değişir.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form