- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Dudak dolgusu sonrası ödem, tüm dolgu uygulamalarında olduğu gibi dudak dolgusunda da sürecin bir parçasıdır ve normal kabul edilen, geçici bir durumdur.
İlk defa dolgu yaptıranların veya ilk dolgu işlemini dudak dolgusu ile tecrübe edenlerin, önceden bilgilendirilmesi çok önemlidir çünkü genellikle dudak dolgusu sonrası ödem ve şişlik ile ilgili yaşanan panik, bilgi eksikliğinden kaynaklanır.
Dudak dolgusu pek çok medikal estetik doktoru ve güzellik uzmanı için son derece güvenli, sonuçları bakımından hasta memnuniyeti yüksek bir uygulama olduğu için işlem bu güven duygusuyla gerçekleştirirler. Nadiren yaşanan ekstrem durumlar dışında, “hyaluronik asitle yapılan dudak dolgusu” kadınların en sevdiği ve severek kullandığı estetik uygulamaların başında gelir.
Genellikle en iyi sonucu elde etmeye odaklanırken, gözden kaçan şey dolgunun şişerek etki eden bir materyal olduğunu, ilk defa dolgu yaptıran hastaya hatırlatmaktır.
Özellikle daha önce dolgu yaptırmamış kişileri, dudak dolgusu sonrası ödem ile ilgili yeterince bilgilendirmek, dudak dolgusu sonrası yaşanabilecek sorunların en aza indirgenmesi ve hastanın psikolojik olarak yorulmaması açısından son derece önemlidir.
Daha detaylı bilgiler için Dudak Dolgusu Hakkında Merak Ettiğiniz Her Şey yazımıza göz atabilirsiniz.
Dudak Dolgusu Sonrası
Dudak dolgusu sonrası hassasiyet gerektiren birkaç önemli konunun altını çizerek devam edelim:
Dudak Dolgusu Sonrası Öpüşmek
Dudak dolgusu sonrası, birkaç gün öpüşmek önerilmez aksi halde şişlik artar, morarma meydana gelebilir ve iç dokuda kanama oluşması mümkündür. Enjeksiyon noktaları basınçtan olumsuz etkilenip kanayabilir, dolgu malzemesiyle şişen dokuların hassas olduğu bu birkaç gün, dudak kaslarını yormamak önemlidir.
Dudak Dolgusu Sonrası Sigara
Dudak dolgusu sonrası sigara içmek hem dudakta basınçlı vakum etkisi yaratır hem de içerdiği zararlı maddeler henüz işlem görmüş hassas dudaklar için risklidir. En az ilk üç gün sigara kullanmaya ara vermek, dudak dolgusu sonrası oluşabilecek problemleri ortadan kaldırmada yeterli olacaktır.
Dudak Dolgusu Sonrası Pipet Kullanımı
Pipet de aynı şekilde dudak kaslarını yorar ve dudaklarda basınç etkisi yaratır. Dolgu sonrası ödemli halde dudakların bu tür bir basınca maruz kalması ve yorulması, ödemin atılma süresini uzatır, simetri ve topaklanma gibi hiç istemediğimiz problemlerin ortaya çıkmasına yol açabilir.
Dudak Dolgusu Sonrası Alkol
Dudak dolgusu öncesi alkol tüketimi dudakların beklediğimizden daha fazla şişmesine neden olur ve ödemin atılması çok daha uzun sürer. Dudak dolgusu yaptırmadan önce alkol kullanımına ara vermek son derece önemlidir ve işlem yapıldıktan sonra da ödem atılana ve dudak dolgusu oturana kadar alkol alınmamalıdır.
Dudak Dolgusu Sonrası Ruj
Dudak dolgusu sırasında anestezi krem uygulanır ve Hyaluronik asit, ince uçlu iğneler ya da kanül kullanılarak enjekte edilir. Dolgu işleminin aşamaları, dudakların kanamasına ve hassaslaşmasına neden olur. Ruj ya da önceden kullanılmış bir dudak nemlendiricisi bakteri barındırması ihtimali ve kimyasal içeriği nedeniyle, risklidir.
Dudak Dolgusu Sonrası Ödem Neden Oluşur?
Dudak dolgusu sonrası oluşan ödem, alerjik reaksiyon değildir. Hyaluronik asitin, dolgu malzemesi olarak kullanılabilmesini borçlu olduğumuz su tutma özelliği, tüm dolgu uygulaması sonrası yaşadığımız ödemin nedenidir.
Dudak dolgusunda kullandığımız Hyaluronik asit bazlı dolgular, doku dostu dermal içerikelerdir. FDA onaylı Hyaluronik asit dudak dolguları aynı zamanda anti alerjiktir. Hyaluronik asit zaten vücudumuzda bulunan bir madde olduğu ve alerji yapmadığı için dolgu işlemlerinde tercih edilir.
Size söylenen tüm uyarılara uyuduğunuz halde ilk üç gün ödem oluşmasının sebebi, dolgu uygulamasının doğasından kaynaklanır. Şiddeti değişsede herkeste belli miktarda ödem oluşur ve bu kesinlikle geçici bir durumdur.
Dudak Dolgusu Sonrası Ödem Ne Zaman Geçer?
Genellikle 48 saat içinde büyük oranda geçmesi gerekir fakat bu süre hem dolgu miktarına göre değişir hem de dolgunun nasıl yapıldığına bağlı olarak üç güne kadar uzaması normal kabul edilir.
Dudak dolgusu sonrası gereken özen gösterilir ve size söylenenlere uyarsanız üç gün sonra dudaklar ödemde önemli ölçüde kurtulmuş olur fakat ödemin atılması ile dolgunu oturması aynı şey değildir. Onun için biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu hatırlatmakta fayda var.
Dudak Dolgusu Sonrası Ödem Nasıl Atılır?
Bol bol su içmek, her türlü ödemi vücuttan uzaklaştırmanın en kolay ve en etkili yoludur. Cilt ile ilgili uygulamalardan sonra günlük su miktarını artırmak işlemin etkisini destekler. Dudak dolgusu sonrası bol su içmek, ödem atılımını hızlandırır.
Dudak dolgusu yapıldıktan sonra buz, soğuk havlu gibi uygulamaları tarif edildiği şekilde ve nazikçe uygulayarak, dudak dolgusu sonrası oluşabilecek her türlü konforsuz durumu büyük ölçüde engellemiş olursunuz.
Buz kompres konusu yeterince ciddiye alınmadığında ya da ilk bir saat uygulanıp sonrasında bırakıldığında, ki bu eğilim yaygındır, ödem miktarı artar. Soğuk uygulaması özellikle morluk oluşmaması için her dolgu uygulamasından sonra kullanılması gereken basit ama etkili bir tedavidir.
Tuzdan uzak durun, maden suyu içmeyin! Tuz, vücutta su tutulmasına yani ödeme neden olur. Dolgu yaptırdıktan sonra ilk üç gün soda/maden suyu gibi tuz içeren içeçekler tüketmekten uzak durun ve mümkünse tükettiğiniz tuz miktarını sıfırlayın ya da azaltın. Böylece ödem çok daha hızlı gidecektir.
Sebze ve meyve ağırlıklı beslenin. Hazır dudak dolgusu yaptırmışken birkaç günlük bir detoks programına girmek de harika bir fikir olur ama belki bu kadarı herkes için uygun değildir. Gene de ilk günler sebze ve meyve ağırlıklı beslenerek, yeşil smootiler içerek ödemin inmesini desteekleyebilirsiniz.
Dudak Dolgusu Ne Zaman Oturur?
Dudak dolgusu, ödemin inmesinin ardından dudaklarınıza alışma süreciyle birlikte ortalama iki hafta gibi bir sürede oturur. Dudaklarınızı kullanmak doğallaşır. Dudak hareketleri normalleşir ve görüntü estetik bütünlük kazanır.
Dudak Dolgusu Sonrası Gelişebilecek Komplikasyonlar Nelerdir?
Dudak dolgusu da dahil olmak üzere tüm dolgu uygulamaları düşük de olsa komplikasyon risk barındırır.
Genellikle dokuda yanlış yere dolgu enjeksiyonu ya da anatomik farklılıklardan kaynaklanan, beklenmedik durumlar dudak dolgusu sonrası istemediğimiz komplikasyonlar gelişmesine neden olur. Bu vakaların çoğu kalıcı dolgu/silikon dudak uygulamasıdır. Peki nedir bu komplikasyonlar ve telafisi mümkün müdür?
Topaklanma
Dudak dolgusunda kullanılan birçok farklı teknik söz konusudur ve her biri dudağın farklı derinliklerine, farklı şekillerde dolgu enjekte eder. Buna bağlı olarak topaklanma oluşması olası bir durumdur. Genellikle işlem sırasında fark edilir ve masaj ile müdahale edilir.
Topaklanma geçici bir durumdur. Ödemin atılması ve dolgunun oturmasını takiben, kendi kendine ya da masaj uygulaması ile çözülür.
Kalıcı Şişlik
Silikon dolgu ya da kalıcı dudak dolgusu gibi işlemler bu tür problemlere yol açabilir. Hyaluronik asit geçici dolgu olduğu için kalıcı bir hasar vermesi söz konusu değildir.
Asimetri
Dudak dolgusu basit bir işlem gibi görünse de dudak anatomisi, dudak hareketleri ve ağız çevresi kaslarını etkileyen komplike bir estetik işlemdir. Ufak bir hata asimetriye neden olabilir. Genellikle dolgu eridikten sonra bu hasar da ortadan kalkar.
Asimetri oluşması durumunda, dolgu yenilenmeden önce yapılan dolgunun tamamen erimesi beklenmeli, asimetriye neden olan durum tespit edildikten sonra yeni dolgu yapılmalıdır.