Cilt Beyazlatma Yöntemleri Nelerdir?



 
Cilt, karşılaştığı birtakım faktörler sonucunda bazen renk değiştirebilir. Peki, oluşan bu renk değişimi ve lekeler sonrası cilt beyazlatma nasıl yapılır?

Her cilt tipindeki insanlar sağlıklı, aydınlık ve güzel bir cilt görünümüne sahip olmak isterler. Ancak bazı sebeplerden ve alınmayan önlemlerden dolayı cildin belirli bölgelerinde esmerleşmeler meydana gelebilir. Özellikle koltuk altı ve genital bölgede renk koyulaşmaları ya da kararmalar oluşur. Genital bölgedeki kararmalar kadınlarda hamilelikten sonra daha sık görülür. Ağda kullanımı, yaşın ilerlemesi ve güneş ışınları ciltteki bu kararmaları arttıran, cildi hassaslaştıran etkenlerdendir.

Ciltteki lekeler görsel açıdan da hoş bir görüntü oluşturmadığı için hem kadınlarda hem de erkeklerde huzursuzluğa yol açar. Vücudun bu bölgeleri kapatılmak, saklanmak istenir. Cilt tonunu eşitlemek, sivilce izlerini yok etmek ve cilde daha aydınlık bir görünüm kazandırmak için birtakım yöntemlere başvurulur. Özellikle yüzde oluşan lekelere ve koyulaşmalara karşı kapatıcı kozmetik ürünlerinin kullanımı artar. Bu durum da zaten hassaslaşan cildin daha hassas bir hale gelmesini kaçınılmaz kılar.

Cilt Beyazlatma Nedir?

Cilt beyazlatma, ciltte zamanla ya da bazı süreçlerden dolayı meydana gelen bölgesel renk tonu koyulaşmalarını beyazlatma işlemidir.

Cildin yapısında, saça ve göze olduğu gibi cilde de rengini veren “melanin” pigmenti yer alır. Bu pigmentin miktarı cildin rengini belirler. Beyazlatma işlemi için kullanılan ürünler ve tekniklerin asıl hedefi, derideki melanin düzeyini azaltarak cildi daha aydınlık ve pürüzsüz bir hale getirmektir. Bu hedef doğrultusunda cilt beyazlatma yöntemleri, derinin altında artık kalıcı bir hale gelmiş olan cilt koyuluğunu uygun müdahalelerle istenilen noktaya getirir. Ten beyazlatma ile cilt aydınlık bir görünüme kavuşmuş ve cilt tonunun eşitlenmesi de gerçekleştirilmiş olur.

Cilt beyazlatma uygulaması sayesinde rahatsız olduğunuz ve sizi mutsuz eden leke problemini ortadan kaldırabilir ve hayatınıza daha mutlu bir şekilde devam edebilirsiniz.

Cilt Beyazlatma İçin Ne Yapılmalı?

Cildinizdeki lekelerden rahatsız oluyorsanız ve lekeler yüzünüzde eşit olmayan bir görünüme yol açıyorsa siz de kendi cildiniz için en uygun olan cilt beyazlatma yöntemlerini araştırmaya başlayabilirsiniz.

Cilt beyazlatma için medikal yöntemlerden yararlanabilirsiniz. Baby Face Beauty ve Hydrafacial gibi cilt bakımları renk tonunu eşitler ve cildin tonunu açar. Sadece cilt lekeleri de değil; bölgesel veya kültürel etkenlerden dolayı esmer bir tene sahip olanlar medikal yöntemlerin sunduğu esmer cildi beyazlatma işlemleri ile cilt renklerini açtırabilir.

Bunun yanı sıra lazer de ciltteki koyulaşmalarda renk tonunu açmaya yarayan bir yöntemdir. Lazer ile renk açma yaklaşık 15-20 dakika kadar sürer ve gerek duyulduğunda belli aralıklarla tekrarlanabilmektedir. Lazer ile uygulanan cilt beyazlatma işlemi sayesinde sivilce izleri, yara izleri ve kırışıklıklar da ortadan kalkar.

Medikal yöntemler tercih edecekseniz aman dikkat! Cildinizi beyazlatmak için yaptıracağınız medikal işlemleri güneşli değil, serin ve kapalı havalarda yaptırmalısınız. Eğer ki güneşli bir havada böyle bir işlem yaptırdıysanız yüksek koruyucu özelliğine sahip bir güneş kremi kullanmanız şart.

Cildi lekelere karşı korumak ve cilt beyazlatmak için yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir:

  • Güneş Işınlarından Korunmalı:

Güneş ışınlarının cilt için tehlike arz ettiği zamanlarda güneş korumasız dışarı çıkmak, şüphesiz ciltte lekelerin bir anda artışı anlamına gelen hiperpigmentasyona neden olur. Ciltteki bu koyulaşma, belirli bölgelerde kalıcı lekeler oluşmasına yol açar. Yaşanılan bu durumu önlemek için ise özellikle yaz aylarında cildinizi güneşten koruyacak en az SPF 50+ güneş kremleri kullanılmalıdır. Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için uygun kıyafetler ve şapka tercih edilebilir. Aynı zamanda UV ışınlarından koruyan güneş gözlükleri takılmalıdır.

 

  • Çevresel Faktörler Göz Önünde Bulundurularak Önlem Alınmalı:

Cildin canlı ve sağlıklı yapısını koruyabilmesi için çevresel faktörlere de dikkat edilmesi gerekir. Hava kirliliği, tozlu veya dumanlı yerler, mevsim değişikliği ve oksijen seviyesi düşük alanlar ciltteki lekelerin oluşumuna ortam hazırlayan çevresel faktörlerdir. Bu nedenle mümkün olduğunca bu alanlardan uzak kalmaya çalışılmalıdır.

 

  • Yaşam Tarzı ve Beslenmeye Dikkat Edilmeli:

Vücudumuzun sağlıklı olması cildimizin de sağlıklı olmasını etkiler. Öyle ki dengeli ve düzenli beslenmek cildi daha aydınlık ve pürüzsüz bir hale getirmek için atılacak adımların başında gelir. Bol bol su içmek de ciltteki rahatsız edici görüntülerin ortadan kalkmasına yardımcı olur. Cilt beyazlatma yöntemleri uygulanmadan önce mutlaka sağlıklı beslenme ve düzenli uyku ile yaşam tarzının da düzenli bir hale getirilmesi gerekir.

 

  • Cilt Tipine Uygun Olan Ürünler Tercih Edilmeli:

Cilt beyazlatmak için tercih edeceğiniz ürünlerin etkili sonuçlar verebilmesi için kendi cilt tipinize uygun ürünleri kullanmanız gerekir. Her ürünün içeriği farklılık gösterebileceği için cildinizi iyi tanımalı ve bu doğrultuda bir ürün seçmelisiniz. Yine aynı şekilde cilt beyazlatma kremi gibi ürünleri satın almadan önce içeriklerini araştırmalı, cildi tahriş etmeyen ve alerjik bir reaksiyon göstermeyeceğiniz seçenekleri tercih etmelisiniz.

Cilt Beyazlatma Maskesi Nasıl Yapılır?

Cilt beyazlatma maskeleri, cilt bakım salonlarında içerisinde özellikle C vitamini olan serumlarla yapılır. C vitamini vücudu içeriden besleyerek daha sağlıklı bir görünümün ortaya çıkmasını sağlar.

Cildin renk tonundan, bölgesel lekelerden, diz, kol, kol altı ve genital bölgelerdeki kararmalardan kurtulmak için cilt beyazlatma maskeleri kullanılır. Oldukça popüler hale gelen cilt beyazlatma maskeleri herkesin hayalini kurduğu aydınlık ve beyaz bir cilde kavuşmayı vadeder.

Ayrıca cilt beyazlatmak için doğal malzemeler ile evde de pratik bir şekilde maske uygulamaları yapılabilir. Hazırlanması gayet kolay olan maskeler, evde düzenli olarak tekrar uygulanabilecekleri için oldukça avantajlıdır.

Evde Cilt Beyazlatma Nasıl Yapılır?

Evde yapılan cilt beyazlatma maskelerinin maliyeti de kullanılan malzeme miktarı da düşüktür. Bu sebeple her evde olan, kolay temin edilebilir malzemeler evde cilt beyazlatma işlemini ulaşılabilir hale getirir. Limon, pirinç maskesi, yoğurt maskesi, yumurta akı ve zerdeçal en çok kullanılan doğal cilt beyazlatma yöntemleridir.

1) Limonla Cilt Beyazlatma:

Limon, içerisindeki asit etkisinden dolayı cilt beyazlatma konusunda tek başına bile oldukça etkilidir. Limonla cilt beyazlatma için limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Öncesinde temizlemiş olduğunuz cildinize tampon hareketi ile uygulayın ve iyice ovun. Yaklaşık 30 dakika bekledikten sonra cildinizi ılık suyla yıkayın. Bu yöntem cilt tonunuzu açmaya yardımcı olacaktır.

2) Pirinç Maskesiyle Cilt Beyazlatma:

Cilt lekelerini gideren ve cildi gençleştiren bir etkiye sahip olan pirinç maskesi yapmak için gereken şey, pirinç suyudur. Pirinç suyu ile yüzü yıkamak ve bunu rutin haline getirmek ciltteki koyu lekeleri gidermenin yanı sıra içerisindeki kolajen sayesinde cildi yeniler ve gözeneklerin küçülmesini sağlar.

3) Yoğurt Maskesiyle Cilt Beyazlatma:

Yoğurt, besin olarak tüketildiğinde de maske olarak uygulandığında da cilde faydalıdır. Yoğurdu limon suyu ve bal ile karıştırarak yüzünüzde 30 dakika kadar bekletirseniz cilt tonunuzun açıldığını ve cilt lekelerinizin azaldığını göreceksiniz.

Diğer bir yönteme geçelim. 1 tatlı kaşığı kekiği suda demledikten sonra 1 çay kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı bal ve 2 yemek kaşığı yoğurdu ekleyerek karıştırın ve uygulayın. Yüzünüzde yaklaşık 30 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayın ve haftada 1-2 defa tekrarlayın.

4) Yumurta Akı İle Cilt Beyazlatma:

Yumurta akı cilde çok iyi gelir. Bu nedenle de cilt beyazlatma yöntemlerinde oldukça etkilidir. Yumurta akı ile cilt beyazlatma işleminde yumurtanın beyazı ve sarısı dikkatlice ayrılır. Yumurtanın beyaz kısmı bir kasede çırpılarak göz ve dudaklara gelmemesine dikkat edilecek şekilde uygulanır ve 10-15 dakika beklenir. Dilerseniz bu tarifin etkisini arttırmak için içine limon suyu ve bal da ilave edebilirsiniz.

5) Zerdeçal İle Cilt Beyazlatma:

Zerdeçalın da ciltte beyazlatıcı bir etkisi vardır. Bir tutam zerdeçal tozu, buğday unu ve taze limon suyunu karıştırarak macun kıvamına getirin. Karışımı cildinize sürüp 15 dakika kadar bekleyin ve ardından iyice yıkayın.

Evdeki malzemeler ile yapılan bu cilt beyazlatma maskeleri her ne kadar doğal olsa da özellikle hassas cilt tipine sahip olan kişilerin dikkatli olmaları önerilir. Bunun için ciltteki lekelerin beyazlatılmasında ve koyu lekelerin giderilmesinde ilk önce uzman tavsiyesi almak daha sağlıklı olacaktır.

  • İletişim Formu

    Hızlı Form