- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Yorgun argın eve döndüğünüzde çok zor da gelse makyaj temizlemenin atlanmaması gereken bir adım olduğunu unutmamalı. Peki, makyaj nasıl temizlenir?
Tertemiz, sağlıklı ve ışıl ışıl bir cilde sahip olmanın en önemli şartlarından biri, üşenmemektir. Bazı günler çok yorulduğunuz, kendinizi iyi hissetmediğiniz, üşendiğiniz ya da canınız istemediği için yüzünüzdeki makyajı çıkarmadan uyuyabilirsiniz. Ancak makyajınızı temizlemeden uyumanın cildinize etkilerinin neler olduğunu bilseniz yine de yapar mıydınız?
Sadece yaptığınız makyaj değil; kirli hava, temiz olmayan yüzeylere dokunan ellerinizi yüzünüze sürmeniz, yedikleriniz, içtikleriniz, yani hemen hemen aklınıza gelen pek çok unsur, gözeneklerinizin kapanmasına neden olur. Kapanan gözenekleri açmadan derin bir uykuya dalmanız cildinizin nefes almasını engeller ve cildi matlaştırır. Yaşlanma etkilerini vaktinden çok daha önce gözlemlemeye başlarsınız. Tıkanan gözenekler, zamanla akne ve sivilce oluşumuna zemin hazırlar.
Cildiniz siz uyurken çalışarak kendini yenilemeyi ve onarmayı sürdürür. Ancak cildinizin kendini onarması için temiz olması gerekir. Yüzünüzde makyaj ya da kalıntılar ile uyuduğunuz her gece, cildinizin bu çalışmaları boşa çıkacaktır.
Yüzünüzü makyaj kalıntılarından ve kirden arındırmak, cildinizi temiz ve sağlıklı bir görünüme kavuşturur. Gözeneklerinizi küçültür ve açar. Yaşlanma etkilerini geciktirir. Matlaşmanın, akne ve sivilce oluşumunun önüne geçerek cildin ışıldamasına yardımcı olur.
Makyaj Nasıl Temizlenir?
Yüzü makyaj kalıntılarından arındırmak kadar, bu işlemi doğru bir şekilde ve doğru bir sıra ile yapmak da önem taşır. Bunun için ilk olarak makyaj temizleme mendili üzerine makyaj temizleme suyundan bir miktar dökün. Önce gözlerinizi temizlemeye başlayın. Mendil kirlendikçe yeni bir mendil alarak üzerine makyaj temizleme suyu dökmeyi ihmal etmeyin. Kirli mendili yüzünüzün farklı bölgelerine sürmekten kaçının.
Gözlerinizin temizlendiğinden iyice emin olduktan sonra yüzünüzün diğer bölgelerini temizlemeye başlayabilirsiniz. Dudaklarınızı temizlerken mendili kenarlardan ortaya doğru hareket ettirerek sürün. Bu işlem ruj lekelerinin yüzünüze dağılmasını engeller. Eğer uzun süre kalıcı etkili bir ruj sürdüyseniz ruju çıkarmak için yağ bazlı temizleyiciler ya da vazelin kullanabilirsiniz. Göz ve dudak makyajını temizledikten sonra cildinizi bir tonik yardımıyla görünmeyen kir ve kalıntılardan arındırabilir, cildinizin artık iyice temizlendiğinden emin olabilirsiniz.
Toniğin ardından kaş ve kirpiklerinizi beslemek için Hint yağı ya da badem yağı uygulayabilirsiniz. Yüzünüz tamamen temizlendikten sonra, göz çevreniz için yaşlanma karşıtı bir krem kullanmak doğru bir tercih olacaktır. Son olarak cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile cildinize ihtiyacı olan nemi verebilir ve kendinizi gönül rahatlığıyla güzel bir uykunun kollarına bırakabilirsiniz.
Evde Makyaj Temizleme Suyu Nasıl Yapılır?
Makyajınızı temizlemek için kullanacağınız temizleme suyunu satın alabileceğiniz gibi evde kendiniz de doğal yollarla ve kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Peki, makyaj temizleme suyu evde nasıl hazırlanır? Biraz sonra vereceğimiz makyaj temizleme suyu tariflerinden cilt tipinize uygun olanı seçebilir ve makyaj temizleme rutininiz içerisine ekleyebilirsiniz:
Kuru Cilt Tipine Uygun Makyaj Temizleme Suyu
Kuru bir cildiniz varsa sebum miktarınız düşük demektir. Yarım çay bardağı zeytinyağı ile yarım çay bardağı gül suyunu karıştırarak hazırlayacağınız makyaj temizleme suyu, cildinize ihtiyacı olan nemi verecektir. Makyaj temizleme yağı işlevi de gören bu karışımı serin ve kapalı bir ortamda saklayarak bitene kadar kullanabilirsiniz.
Yağlı Cilt Tipine Uygun Makyaj Temizleme Suyu
Yağlı bir cildiniz varsa sebum miktarınız normalden yüksek demektir. Bir çay bardağı suya iki çay kaşığı kastil sabun, iki damla lavanta yağı ve iki yemek kaşığı susam yağı karıştırarak kendi cildinize uygun bir makyaj temizleme suyu elde edebilirsiniz.
Her Cilt Tipine Uygun Makyaj Temizleme Suyu
Hem her evde bulunan malzemelerle hem de ekonomik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu makyaj temizleme suyu, her cilt tipi için uygundur. Bunun için bir çay bardağı süt ve bir adet salatalık yeterli olacaktır. İlk olarak salatalığı rendeleyin. Daha sonra üzerine sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Karışımı küçük bir cezveye dökün ve birkaç dakikalık bir süre boyunca kaynatın. Karışımın ılımasını bekledikten sonra cam bir şişeye alın. İyice soğuduktan sonra yüzünüzü temizlemek için kullanabilirsiniz.
Makyaj Temizleme Sütü Nasıl Kullanılır?
Makyaj temizleme sütü, kremsi bir yapıya sahip olan cilt temizleyicileri olarak adlandırılır. Cildinizi makyaj temizleme suyu ile temizleyebileceğiniz gibi bu sütleri de uygulayabilirsiniz. Bunun için makyaj temizleme pamuğu üzerine bir miktar temizleme sütü dökebilir ve cildinize nazik hareketlerle sürebilirsiniz.
Burada dikkat etmeniz gereken konu, makyaj temizleme sütünü ne zaman kullanmanız gerektiğidir. Sütü, cildinizi makyaj temizleme jeli ile temizledikten sonra ve nemlendirici özellikli bir krem kullanmadan önce uygulamanız en doğru sıralamadır.
Makyaj temizleme sütü, cildinizi temizlerken aynı zamanda nemlendirme özelliğine sahiptir. Kremsi yapısı, cildinizi nemlendirirken tenin yumuşamasını ve parlamasını da sağlar. Cilde nem takviyesi yapma özelliği nedeniyle hassas, kuru ve normal cilt tipleri için daha uygundur. Genellikle yağlı ciltler için önerilmez çünkü halihazırda nemli olan cilde bu aşamada fazladan nem sunmaktadır.
Makyaj Temizleme Pamuğu Nasıl Kullanılır?
Makyajı kusursuz bir şekilde çıkarmak için su ve süt gibi temizleyicilerin yanı sıra ponpon makyaj temizleme pamuklarına da ihtiyaç vardır.
Pamuksu ve yumuşak yapısı sayesinde gözlerinize, dudaklarınıza ve yüzünüzün diğer bölgelerine kolaylıkla uygulayabileceğiniz bu pamukları kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli iki nokta, çok bastırmadan nazikçe silmek ve pamuğu sık sık değiştirmektir. Makyajınızı temizlerken hiçbir zaman kirli pamuğu yüzünüzün diğer bölgelerine sürmemelisiniz.
Makyaj Temizleme Pedi Nedir?
Kenarları dikişli, yuvarlak ve yumuşak pedler olarak tanımlanan makyaj temizleme pedleri, tıpkı pamuklar gibi en önemli cilt temizliği yardımcılarından biridir. Pamuklar ile aynı kullanım amacına ve şekline sahip olan pedler, özellikle krem ve köpük temizleyiciler ile kullanılmaktadır.
Makyaj Temizleme Jeli Nasıl Kullanılır?
Makyaj temizleme jelleri de cildi makyajdan arındırırken kullanabileceğiniz ürünlerden biridir. Bunun için yüzünüzü ılık su ile bir miktar ıslatın. Ardından elinize döktüğünüz makyaj temizleme jelini nazik ve dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Köpüren jel cildinizi temizleyecek, kir ve makyajdan arındıracaktır.
Yağlı cilt tiplerinin daha çok tercih ettikleri makyaj temizleme jelleri, kullanım sonrası cildi bir miktar kurutabilir. Bu nedenle sonrasında nemlendirici sürmeyi ihmal etmeyin.
Makyaj Fırçası Temizliği Nasıl Yapılır?
Kabın içine biraz ılık su, bebek şampuanı ve bir iki yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip karıştırın. Fırçalarınızı bu karışımın içine batırın. Sürterek kir ve kalıntılarından arındırın. Dilerseniz bu esnada diğer elinizi kullanarak kalan kirlerin çıkmasını sağlayabilirsiniz. Fırçanın iyice temizlendiğinden emin olduktan sonra fırçayı ılık suyun altına tutarak köpükten arındırın. Zeytinyağının fırçadan tamamen çıkmasını sağlamak için antibakteriyel sabun ile temizlemeniz faydalı olacaktır. Temizlenen fırçalarınızı kağıt bir havlunun üzerine koyarak kurutabilirsiniz.
Cildinizin temiz ve sağlıklı kalması için her günün sonunda yüz temizliği yapmak büyük önem taşır. Ancak makyaj yaparken kullandığınız fırçaların da temiz olması bir o kadar önemlidir.
Makyaj fırçası temizleme rutini, hem kişisel hijyeniniz hem de cilt sağlığınız için gerekli bir alışkanlıktır. Düzenli aralıklarla temizlenmeyen makyaj fırçaları, bakteri oluşumuna zemin hazırladığı için cildinizde sivilce ve siyah noktalarda artış yaşamanıza neden olabilir. Bu sebeple, makyaj fırçası temizleme rutininizi haftada bir gibi aralıklarla gerçekleştirmeye dikkat etmelisiniz.