- Buz Lazer
- Lazer Epilasyon
- Saten Yüz Germe
- Yüz Gençleştirme
- Hydrafacial
- Karbon Peeling
- Salt Facial
- Altın İğne
- Baby Face Beauty
- Dermapen
- Komedon Tedavisi
- Göz Altı Torbası
- Fokus Ultrason (HIFU)
- Fraksiyonel Lazer
- Gözenek Sıkılaştırma
- Pelleve Altın Ütü
- Forma Uygulaması
- Coolifting
- Akne & Sivilce İzi
- Yağ Bezesi Tedavisi
- Siyah Nokta Temizleme
- Lazerle Dövme Silme
- Cryo Elektroporasyon
- Işık Peeling
- Karbon Maske
- Kimyasal Peeling
- Medikal Cilt Bakımı
- Oksijen Terapi
- V Lift
- Fraksiyonel Lazer
- Leke Tedavisi
- Kolajen
- Cilt Gençleştirme Plexr
- Selülit Tedavisi
- Soğuk Lipoliz
- Vücut Sıkılaştırma
- Kol Sıkılaştırma
- Karın Sıkılaştırma
- Bacak Sıkılaştırma
- Bölgesel Zayıflama
- Çatlak Tedavisi
- Akustik Şok Dalga
- Elektro Masaj Uygulaması
- Forma Plus
- Body FX
- Exilis Elite
- EMSlim
- Agassi
- Lenf Drenaj
- Pasif Jimnastik
- Kavitasyon
- Ozon Sauna
- G5 Bölgesel Zayıflama
- Tırnak Mantarı
- Nasır
- Diyabet Ayak Bakımı
- Hiperkeratoz
Bugün genel olarak bana, doktorlarıma ve de ekibime sıkça sorulan soruları burada cevaplandırmak, cilt bakımı, güzellik estetik ile ilgili bize sıkça sorulan soruları cevaplandırmak istedim. Böylelikle belki sizin de kafanızı kurcalayan, merakınızı celbeden soruları cevaplandırmış olurum. Keyifli okumalar dilerim…
Cildim cilt bakımı yaptırmaya alışır mı?
Cilt bakımın amacı, cildi uygun ürünlerle temizleyip, yine cildinizin ihtiyacı olan serumlarla bakımını yapıp canlandırmaktır. Cilt 27 yaşına hücre yenilenmesi hızlıdır, cilt belli bir döngü içinde kendini yeniler. Ancak bu döngü belirli bir yaştan sonra yavaşlar. Bu yüzden dolayı düzenli olarak cilt bakımı yaptırmak cildin yenilenmesi, tazelenmesi için önemlidir ve böylece cilt yaşlanmasının önüne de geçilebilir.
Ayrıca cilt bakımı, yağlı ciltlerde sebum dengesini sağlanması, gözenekleri sıkılaştırılması, siyah noktaların giderilmesi ve sivilce-akneye yatkınlık varsa yatıştırılması ya da cildiniz çok kuru ise derinden nemlendirmek, ileride oluşabilecek ince kırışıklıkların, rahatsızlık boyutuna varan kurumaların, döküntülerin oluşmaması için de önemlidir. Alışkanlık yapmasından ziyade gerektiği zaman cildin bakımını yapma cildin nefes alıp, kendini yenilemesi için tekrarlanmalıdır. O yüzden alışmak demeyelim, ancak ihtiyacı olduğunda tekrar etmekte fayda vardır.
Makyajımı temizlemeden yatıyorum zararı olur mu?
Tabii ki olur, zamanla gözenekler dolar, cilt hava alamaz, siyah noktalar oluşur, eğer cilt yağlıysa bu sivilcelerin oluşmasına neden olur. Kuru ciltlerde de kuruluk yer eder. Göz makyajını temizlemek, kirpiklerden rimeli silmezsek kirpiklerimizde dökülmeler olabilir. Yine temizlenmeyen cilt matlaşır, donuklaşır, canlılığını yitirir. Bu yüzden cildi temizlemek, bakım kremlerini sürmek ve düzenli olarak peeling ve maske uygulamak cilt için çok önemli.
Alışkanlıklarım cildimi etkiler mi?
Yediklerimiz içtiklerimiz, beslenme alışkanlıklarımız, hatta uyku düzenimiz cildimizi doğrudan etkiler. O yüzden Akdeniz tipi beslenme, yeteri su kadar tüketmeye dikkat etmeliyiz. Alkol, gazlı ve şekerli içecekler vücuttaki suyu çeker ve susuzluğa neden olur. O yüzden çok tüketmemeliyiz. Yine şekerli yiyecekler, abur cuburla araya mesafe koymakta fayda var. Çünkü özellikle şekerli gıdalar fazla tüketildiğinde cildin yapı taşı olan kolajen dokuda yıkıma, tahribata neden oluyor. Şunu diyebilirim ki Hollywood aktrisleri ödül törenlerinin hazırlık dönemlerinde haftalarca önceden ciltleri iyi görünsün diye özel programlar uyguluyorlar. Özellikle alkol, sigara ve yağlı yiyeceklerden uzak duruyorlar.
Botoks yılan zehiri midir?
Nedense botoksla ilgili böyle bir mit, söylenti, botoks estetik uygulamalarda kullanılmaya başladığı günden bu yana var. Botoks bir protein, botilinum toksini. İlk başlarda şaşılık tedavisinde kullanılmış ve tedavi sırasında göz çevresindeki kasların yanlarına uygulandığında kırışıklıkların ve çizgilerin görünümünü iyileştirdiği görülünce de estetik amaçlı da kullanılmaya başlanmış. Eğer içeriğinde zararlı bir şey olsaydı Sağlık Bakanlığı ve FDI onay vermezdi, biz de zaten danışanlarımız için kullanmazdık.
Dolgu nedir ve kalıcı mıdır?
Dolgu dediğimiz madde aslında vücudumuzun yapı taşlarından biri olan hyaluronik asitten başka bir şey değil. Cildimiz hyaluronik asit sayesinde nem tutar, ışıldar parlar. Ancak özellikle 30 yaşından sonra ciltte azalmaya başlar. İşte bu noktada kaybolanları yerine koymak cildin su tutma yetisini arttırmak ve özellikle de dudaklarda hacim kazandırma ve şekillendirme için kullanılmakta. Her amaca uygun, farklı yoğunlukta dolgular yüz ve dudak şekillendirmede kullanılır. Kalıcı değildir, 8-12 ay aralığında etkisi devam eder.
Gözaltı ışık dolgusu nedir?
Bazı genetik faktörler, sigara alkol tüketimi, uyku düzeni bozuklukları hatta bazı sağlık sorunları, bu faktörlerden bağımsız yaş almak, göz çevresinde çukurluklara, çöküntülere neden olur. Bu da göz çevresinin yeterince aydınlanmamasına, koyu renk görünmesine ve sağlıksız ifadeye neden olur. Gözaltı ışık dolgusu, içeriğinde hyaluronik asit olan göz çevresinde etkisi uygulama sonrasında hemen görülecek enjeksiyonlu bir uygulamadır. Kanülle veya enjeksiyonla uygulanır, kalıcılığı yaklaşık 8-12 aydır. Uygulanan ürünlerin içeriğinde vitamin, protein ve amino asitler ayrıca anti aging etkisi de yaratır.
Cilt yenileme ne demek?
Ciltte farklı sebeplerden yüz, gıdı, dekolte ve boyun bölgesinde oluşan cilt sorunlarının iyileştirilmesi, canlandırması ve tazelenmesi için yapılan işlemlerin hepsini cilt yenileme olarak nitelendirebiliriz. Leke ve akne izi iyileştirmeleri, yüz ovalini toparlama, sarkmaları giderme, kırışıklıkların ve iyileştirilmesi ilk anda aklıma gelen uygulamalar.
Vitamin aşısını bir kez yaptırmak yeterli midir?
Vitamin aşılarını içeriğinde hyaluronik asit, amino asit, protein, büyüme faktörü, mineral ve çeşitli vitaminleri bulunduran bir kokteyl olarak nitelendirebiliriz. Bazen tek başına cildi nemlendirmek, sarkmaları toparlamak için kullanıldığı gibi, genellikle farklı uygulamalarda kombin protokollerde de cildin toparlanmasını hızlandırmak için uygulanır. Bir seferde değil, kür olarak uygulanmalı ve belirli rutinlerde tekrarlanmalıdır.
Hamilelik ve emzirme döneminde botoks, dolgu yaptırabilir miyim?
Yaptırmamanızı öneririm. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alıp, emzirme dönemi de bittikten sonra gönül rahatlığı ile istediğiniz işlemleri yaptırabilirsiniz. Özellikle lohusalık döneminde hormonların iniş çıkışlarından kadınlar çok mutsuz olup, kendilerini değiştirmek isterler. Ancak bu dönemde verilen kararların pek sağlıklı olmayacağını düşündüğüm için danışanlarımıza müdahale ve uygulamaları emzirme dönemi bittikten sonra yaptırmalarını artı ve eksileri ile anlatarak, ikna etmeye çalışırız.
Uygulamalar öncesinde ve sonrasında nelere dikkat etmeliyim?
Cilt bakımları, lazer uygulamaları, retinol içeren işlemler öncesinde cildi tahriş eden kremler kullanılmamalı, uygulama sonrasında ise güneşten korunmak ve varsa önerilen kremleri düzenli kullanmak işlemden sonuç almak için dikkat edilmesi gereken konulardır. Yine kliniklerimizde yapılan bakım ve uygulamaların etkisini artırmak için evde yapacağınız cilt bakımların da aksatılmamasını öneririm.